Muzikale leiding

Sinds 2001 is Miroslav Dimitrov pianist bij The S(w)inging Company en vanaf juli 2009 heeft hij ook de muzikale leiding op zich genomen.

Tijdens de wekelijkse repetities wordt het repertoire van het koor steeds weer uitgebreid.

Door zijn enthousiasme en kennis heeft hij de kwaliteit van het koor op een steeds hoger peil weten te brengen.

Miroslav begeleidt het koor tijdens repetities en natuurlijk ook bij optredens op de piano. Deze Bulgaarse concertpianist zorgt ervoor dat de songs met zijn virtuoze pianospel een muzikale omlijsting krijgen en tot een fraai geheel worden samengesmolten.

 

Miroslav heeft zijn sporen in de muziek al verdiend; In veel landen gaf hij acte-de-présence. Ook wist hij tal van prijzen in de wacht te slepen.

Na een jeugd vol gespecialiseerde muziekeducatie studeerde Miroslav als concertpianist in 1997 cum laude af aan de Muziek Academie van Sofia bij de befaamde muziekpedagoog Milena Mollova met de hoogst mogelijke resultaten. Hierna kwam hij met een beurs voor bijzonder getalenteerde musici naar Nederland, waar hij aan het Koninklijk Conservatorium bij Geoffrey Madge zijn tweede fase diploma, ook cum laude, haalde. Tijdens deze studie was hij ook gastdocent aan het Conservatorium en pianist bij het Nationaal Ballet.

 

Miroslav heeft als muzikaal leider van The S(w)inging Company en diverse andere koren ruime ervaring in het leiden van muzikale gezelschappen. Ook als gastdirigent of pianist is hij veel gevraagd om gezelschappen te leiden of te adviseren. Vele producties van musicals, operettes tot opera’s heeft hij geleid.

Meer informatie over Miroslav en zijn muziek is te lezen en te horen

op zijn website www.dimitrov.nl